SMX in München een korte review

Home / SMX in München een korte review

Dan toch nog maar even een kleine recap van mijn kant. Momenteel ben ik zo druk en helemaal gaar als ik thuis kom (mede door die ellendige verkeersopstoppingen op de A1 momenteel…) dat ik niet echt toekom aan het schrijven van stukjes. ‘S morgens heb ik nog bakken met ideeën maar ’s avonds staat de teller compleet op nul. Mijn Collega Nina heeft een uitgebreid verslag getypt van onze trip naar München.

Entschuldigt bitte, meine deutschen Freunde, dieser Artikel ist auf niederländisch. Mein englischer Blog sollte bis zur ABAKUS Pub Konferenz online sein. Ein deutscher Blogpost meines Kollegen Evert findet Ihr hier.

De eerste avond hebben we uitgebreid zitten netwerken, (het is tenslotte net werken). Mensen met wie ik gesproken heb waren onder andere FridayNite, Sistrix, Jojo, Ron, inHouse SEO bloggers, Jens en de vier Googlers uit het Duitse Search Quality Team. Ik heb een hele tijd zitten praten met Jens over het aantal queries en de waarde van zo’n database. Jens besefte dit prima en had doordat ze een vast budget hadden een paar erg gave tools in house laten ontwikkelen waarmee ze bepaalde zaken doormeten. Zeker food for thought.

De sessies op zo’n conferentie zijn veelal niet van een enorm niveau. “Death by powerpoint” is zeker iets wat je kan overkomen. Echter zitten er soms toch zo maar hele handige analogieën waardoor je je klanten iets net iets makkelijker en beter kunt uitleggen.

De sessie van Shari Thurow was dan ook weer een eye-opener voor veel mensen in de zaal. Leuk van deze sessie was dat ze ook ever kort in ging op haar nieuwe boek, dat vooral zal gaan over usability voor bezoekers vanuit search en op gebied van search in het algemeen. Zeker een aanrader.

Verder is Marcus echt een super entertainer on stage is het echt een snelle prater en zegt dan ook slimme dingen. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen moeite hebben om hem te volgen. Zijn verhaal is, zoals ook verwacht, erg goed.

Nina bracht een mooi verhaal en gebruikte als voorbeeld een oud project van Ulco en Netters als link bait. Dit om niet over een klant actie te hoeven praten en toch te laten zien hoe je met goede ideeën erg gemakkelijk veel links kunt scoren.

Daarna snel naar Joost zijn sessie gegaan, die een ‘Michael Arrington’ stijl presentatie had gemaakt met veel soundbites en een duidelijk verhaal er om heen. Zonder die jongen meer veren dan nodig in zijn reet te willen steken moet ik zeggen dat hij het op een prima manier bracht. Toch had ik het gevoel dat het voor de zaal nog iets te hoog gegrepen was.

’s avonds tijd voor een feestje van Thomas Bindl dat we een beetje gepartycrashed hebben. Leuke discotheek, en volgende de experts een goed stukje software wat die jongens gebouwd hebben voor PPC management. Op tijd naar huis, want ik zat de hele dag al met het feit dat een van mijn servers helemaal plat lag door een gare router bij Jronline omdat het netwerk daar moeilijk deed. GRRR.

Volgende dag direct een gave sessie met Marcus en Joost, waarvan Marcus een behoorlijke kater had. Super sessie, zeker voor die tijd, alleen had ik het idee dat het toch voor veel mensen nog veel te vroeg was.

Eigenlijk zijn we de hele dag in de grote conferentie zaal blijven hangen, tussen het netwerken door.

Aan het einde van de dag naar de sessie over de toekomst van SEO geweest, waar Jens in het panel zat en behoorlijk wat mensen afdroogde van grote bureaus die van mening waren dat een in-house SEO team niet zo goed kan zijn als een agency. Erg leuke discussies en op een hoog niveau. Naar mijn idee de leukste sessie om bij te zijn.

Leerzaam, leuk en sociaal. En daarbij ook nog wat leuke prospects gesproken. Wat wil een SEO nog meer 😉

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

2 reacties op “SMX in München een korte review”

 1. Joost de Valk avatar

  “Wat wil een SEO nog meer”

  Slapen! 🙂 Leuk dat je ook nog ff een recap doet 🙂

 2. Navin avatar
  Navin

  Hey man, leuke review. Zo te zien hebben ze niets als een “30 dagen verboden om te bloggen erover””-ding bij die SMX. Ik begreep dat dat wel het geval is in de V.S. 🙂

  Gelukkig dus geen verbod 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.