Gewoon enkele SEO rants…

Home / Gewoon enkele SEO rants…

Stof tot denken hoop ik en eigenlijk hoop ik nog meer stof tot reageren, want als er iets is waar ik de laatste tijd veel lol aan heb is het wel informatie delen. Jammer genoeg is er meteen iets waar ik nog meer een hekel aan heb gekregen en dat is typen en pakken papier maken. Mijn huidige wapen naar keuze is Powerpoint (en hopelijk binnen niet al te lange tijd Keynote, want ook ik ga binnenkort geloven aan de Mac hype in SEO land…)

 • Jason Calacanis heeft gewoon gelijk.
  Hoe lang je er ook over praat hoeveel SEO’s je er ook mee dwarszit een feit is gewoon dat goede content en een goede site gewoon veel beter voor je is qua traffic en conversie dan SEO ooit zal zijn. SEO is goede traffic, SEO is goed converterend traffic, echter is het geen gratis traffic, je moet er moeite voor doen. En veel ook. Door goede content te bedenken, maken of schrijven. Tuurlijk kun je ook de boel helemaal stuk spammen net zolang totdat er niets meer overblijft, maar dat is zeker geen lange termijn strategie. Wat is nou JOUW meerwaarde en waarom moet JOUW site op nummer één staan?
 • Paid Links
  First off, ik heb helemaal niets met nofollow. Dat heb ik ook al eens eerder aangestip op mijn blog. Echter door de maatregelen die Google neemt op linkgebied is het zeker goed om waakzaam te zijn voor waar je links naar toe laat lopen. Niet dat ik me daar ooit zorgen over hoef te maken, op mijn blog zijn de comments nog steeds open, nofollow ik nog steeds bijna geen links en is ook geen betaalde link te vinden en dit hou ik zo.
 • PageRank Sculpting
  Nou, als we dan toch nofollow moeten gebruiken, dan graag in mijn voordeel. PageRank sculpting is daar een prima voorbeeld van. Echter vind ik dat een noodgreep en geen echte oplossing. Als je pagerank sculpting moet doen, dan heb je in de essentie gewoon een probleem met je sitestructuur. Dat is het probleem wat je moet gaan oplossen, het is de makkelijke weg kiezen, want er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Soms kun je niet anders dan de makkelijke weg kiezen, maar ideaal is het niet.
 • SiteStructuren
  Tsja, wat moet je er nog over zeggen. Je kunt oneindig veel in Visio of Excel gaan zitten spelen, berekenen hoe je pagerank moet lopen, maar wat veel SEO’s nog niet beseffen is dat je interne Links wel bijna net zo belangrijk zijn als je externe links. Denk daar maar eens goed over na. Op mijn blog doe ik hier helemaal niets mee denk je dan, want ik hoef niet zo hard te ranken op de meeste competitieve termen, en dat heeft dan ook alles te maken met het volgende punt.
 • Stay below the radar
  Ondanks dat ik helemaal schoon ben en niets te verbergen heb, zit ik er helemaal niet op te wachten om een duidelijk footprint te hebben of een beetje te gaan zitten spammen in het gebied waar de Google Engineers het meest opletten. Als je spamt wil je geen top 10 positie op “online lenen” maar liever op “online goedkoop geld lenen”, daar val je lang niet zo op en hou je het veel langer uit. Vul dus ook geen spam report over je concurrent als je zelf niet 100% schoon bent, want ook daar wordt natuurlijk even aandacht aan geschonken.
 • Apple verkoopt beter in de USA
  waarop John C. Dvorak opmerkt dat dat waarschijnlijk komt omdat de rest van de wereld gewoon gemiddeld een hoger IQ heeft en daarom minder moeite heeft met Windows.
  Ik denk eerder dat het aan de prijs ligt, want waarom ik hier hetzelfde (of meer) betaal voor zo’n apparaat in Euro’s als in de USA in Dollars is mij nog steeds een raadsel.

Voel je vrij om te reageren, m’n comments zijn open en mijn links zijn goed. Wie weet schrijf ik morgen nog wel een stukje over de SEMSEO Abakus meeting in Hannover waar ik uit zal hangen. Ik zal er in ieder geval over twitteren met het Onetomarket Twitter Account.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

13 reacties op “Gewoon enkele SEO rants…”

 1. Navin avatar
  Navin

  Dat je meer betaald voor Apple in Nederland dan wat je zou betalen in de VS zal waarschijnlijk komen door de hogere invoer kosten? Tenzij het ook word gemaakt binnen NL zelfs, ik heb er geen idee.

 2. Sint avatar

  Vergelijk de prijs van een Windows of Office-licentie eens tussen de V.S. en Europa, dan kom je tot de conclusie dat bijna alle Amerikaanse bedrijven hier op het continent hogere prijzen hanteren.

 3. Roy avatar

  @navin volgens mij moet het allemaal uit het Verre Oosten komen dus dat zou niet zoveel moeten uitmaken.

  @sint goed punt 😉 ik koop niet teveel licenties, maar feit is dus duidelijk dat we genaaid worden.

 4. Daan | Internet Marketing avatar

  Ik vind zowiezo dat je niet alleen maar op seo moet focussen. Ik heb liever een link met ‘klik hier’ dan een link volgestopt met allemaal zoektermen. Want dan klikken mensen er teminste op!
  Net zoals dat ik bij een h1 tag eerder ga voor een goede catchy zin dan een vage zin die helemaal volgestopt is.

 5. Hys avatar

  @ Daan.

  Wanneer je ergens “klik hier” neerzet zal er minder op geklikt worden dan “Meer over Internet marketing”. DIt heeft niets met SEO te maken. Mensen willen gewoon weten waar ze naar toe gaan als ze klikken.

  Maar je moet nooit de boel vol gaan stoppen met nietszeggende termen.

 6. Daan | Indepth avatar

  @ Hys.

  Ja precies. Al merk ik dat “Klik hier voor meer informatie over internet marketing” dan het beste werkt.

  Het werkt echt als je de mensen verteld dat ze moeten klikken.

 7. Jennifer avatar

  Hoe zit het eigenlijk met die nofollow links. Wij hebben op onze website een groot aantal links naar vrienden en bekenden in onze branche staan. Deze links zijn zonder de nofollow tag en als ik het dus goed begrijp gaat er bij elke uitgaande link zonder nofollow een beetje ranking aan onze kant verloren?

  De andere vraag die ik dan meteen heb. Bekijkt google de nofollow links dan wel, want een pagina zonder uitgaande links is ook weer niet goed.

  Grt Jennifer

 8. Roy avatar

  @jennifer zoals Google nofollow links gebruikt is het inderdaad zo dat deze links een klein beetje PageRank kunnen lekken, echter is dit niet heel ernstig, zeker niet als het vrienden en bekenden zijn zou je je daar niet druk om hoeven te maken in mijn ogen. Lekker laten staan.

  Je zegt zelf ook al: een pagina zonder uitgaande links is ook niet goed en daar heb je helemaal gelijk in.

  Google haalt bij een nofollow de hele link weg en laat alleen de ‘anchortext’ (tekst in de link) staan.

 9. Henri avatar

  nofollow is soms best handig, alhoewel ik liever robots.txt gebruik. nofollow lijkt me alleen echt nodig wanneer je een link op je site hebt, die totaal niet relevant is aan de content van je site.

  Interessant wat je zegt over interne links. Ik dacht dat de externe links en de titels meer daarover zeggen. Uiteraard ben ik wel met je eens dat voor het navigeren en doorlopen van je site goede anchor texten moeten worden gebruikt.

  Wij hadden laatst een Crystal Reports Server versie nodig. Het scheelde door de lage dollarkoers bijna 1000 EURO. Ik weet trouwens niet of elke Amerikaans bedrijf dat doet.

 10. website optimalisatie avatar
  website optimalisatie

  SEO moet je zien als aanvulling op je website. Goede content is tenslotte alleen waardevol als een site wordt gevonden.

 11. Geddy avatar
  Geddy

  Ik vind dat SEO geen doel op zich moet zijn. Nu hoor vaak mensen zeggen “Ik sta in de top 10”. Maar alle inspanningen ( goede content is immers een fikse inspanning) te spijt aan het eind van de dag wordt er vooral gekeken naar hoeveel klanten eruit zijn gekomen. SEO is onmisbaar om goede traffic te genereren, maar als je website verder niet goed is ingericht om conversies te genereren, is het water naar de zee dragen.

 12. Improved Search Engine Placement…

  Almost all the internet marketing guru are almost doing the same thing. But just some are really the best of them all….

 13. Positie zoekmachine avatar
  Positie zoekmachine

  “Jason Calacanis heeft gewoon gelijk.”

  Goede content en een goede site (wel een erg ruim begrip) is een wezenlijk onderdeel van SEO dus met zijn stelling toont hij aan niet te weten wat SEO behelst. Hij heeft dus geen gelijk.

  “Stay below the radar”

  Hm, hier wordt neem ik aan het grijze gebied van SEO bedoeld, in dat geval zou ik zeggen dat het klopt. Sowieso is het makkelijker om op de long tails beter en sneller te scoren dan op de short tails.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.