VVD en de publieke omroep

Home / VVD en de publieke omroep

Met geen haar op mijn hoofd begrijp ik wat de VVD wil zeggen door de publieke omroep geen taak op internet te geven. Alleen om dat we in Nederland een stel kranten hebben dat zich niet wil aanpassen, hebben ze in het regeerakkoord bedongen dat websites (of internet in het algemeen) geen taak is voor de publieke omroep. Wat een enorme onzin. Op televisie is de publieke omroep een concurrent voor alle commerciële omroepen, ook maar meteen de das om doen?

De publieke omroep zou zich juist op het internet moeten bewegen.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

9 reacties op “VVD en de publieke omroep”

 1. Chantal Coolsma avatar
  Chantal Coolsma

  Kranten en muziekindustrie, beide nogal conservatief van aard. Publieke omroep is juist wel innovaterend bezig.

 2. Serge van Uden avatar
  Serge van Uden

  Het probleem is dat de publieke omroepen heel veel geld kosten. Daar moet op bezuinigd worden. Of dat op de juiste manier gebeurd is moeilijk te zeggen. Internet als informatiebron (als tegenpool voor de kranten) is naar mijn mening ook geen taak voor de overheid. Dit leidt alleen tot oneerlijke concurrentie. Net als 3 tv netten (met veel bagger en commercie) oneerlijke concurrentie is ten aanzien van de commerciële omroepen.Of er op internet bezuigd moet worden weet ik niet, maar dat er bezuinigd moet worden is een ding wat zeker is. Dat er altijd bij bezuinigingen altijd iemand de klos is is ook een onomkombaar feit. Gelukkig hoef ik die beslissing niet te nemen.

 3. sjoerdhandgraaf avatar
  sjoerdhandgraaf

  @Serge: door het te benoemen als oneerlijke concurrentie, ga je ervan uit dat dit soort dingen zouden moeten werken als in een vrije markt. Ik denk dat het doel van publieke omroepen juist is om dingen uit te zenden die niet per definitie alleen een economischie rechtvaardiging hebben, maar juist de dingen die op een niet-commerciele manier waardevol zijn. Ik vind het argument van oneerlijke concurrentie hier dan ook niet opgaan.

 4. Roy Huiskes avatar
  Roy Huiskes

  @serge, telt dat ook voor TV dan? dan zijn de ster blokken toch ook concurrentie voor de commerciële omroepen, dan is het beter toch 1 lijn te trekken en allebei af te schaffen?Ik ben het verder met Sjoerd eens…

 5. Vinofresco avatar
  Vinofresco

  Ook hiermee laat Rutte zien dat hij ultra conservatief aan het werk is, innovatie in de weg staat en geen eerlijk speelveld in de markt creëert. Alles in het belang van de gevestigde belangen…

 6. Serge van Uden avatar
  Serge van Uden

  Let wel: Ik ben voor de publieke omroep, maar de publieke omroep moet zich wel bezig houden met waar zij voor is. Namelijk het informeren van de bevolking. En niet het entertainen van de bevolking. En daar zit hem nou net het probleem. Om het entertainen goed te doen heb je dure presentatoren nodig. Kijk maar naar 3FM, of Paul de Leeuw. 3voor12 kost heel veel geld, maar wat doet zij meer dan Kindofmusic. De FRET concurreert met LiveXS.De STER blokken leveren geld op, maar niet genoeg om alles te betalen. De publieken omroepen gedragen zich als bedrijven maar draaien op overheidssteun. Daar wringt het bij mij (en waarschijnlijk ook in de politiek).

 7. sjoerdhandgraaf avatar
  sjoerdhandgraaf

  @Serge: Voor het grootste deel mee eens, maar om even verder te gaan op je stelling dat de publieke omroep er is om de bevolking te informeren, is het natuurlijk van de zotte dat er op het internet bezuinigd gaat worden.

 8. Serge van Uden avatar
  Serge van Uden

  De politiek roept maar wat. Er moet (net als bij bedrijven die winst maken) goed gekeken hoeveel geld er is en waar het aan uitgegeven moet worden. Al die managers bij de publieke omroepen met hun vorstelijke salarissen zouden daar eens naar moeten kijken en dan zal er best geld voor internet overblijven.Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken en de broekriem aan te trekken. Daar heeft de politiek gelijk in.

 9. Roy Huiskes avatar
  Roy Huiskes

  @sjoerd, wederom helemaal eens, internet is juist het medium dat prima kan informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.