Korte rant over creatieve communicatie

Home / Korte rant over creatieve communicatie

ARGH! waarom zie ik overal nog steeds bedrijven uit de grond ploppen als paddestoelen die als pay-off ‘creatieve communicatie‘ hebben en dan niet kunnen communiceren, laat staan dat het creatief is.

Als ik dan kijk naar hun websites en portfolio’s krijg ik het gevoel dat ze nog helemaal niet kunnen communiceren, de website invulling komt uit het jaar 1997, alleen de vormgeving is van rond 2002. Qua html een flash header, of gewoon allemaal plaatjes en tabellen. Misschien dat ze een leuke brochure in elkaar kunnen draaien, maar een website in ieder geval niet. Typisch ook dat de top 10 bestaat uit zeker vijf bedrijven uit het Oosten van het land.

Mensen kijk toch eens wat verder dan de gemiddelde kennis van je ‘reclamebureau’ en kies alsjeblieft voor een bureau die echt wel weet waarop je moet letten. Misschien moest er eens een checklist worden gemaakt waarmee de mensen kunnen checken hoe de kennis van hun bureau is. Als hier belang bij is, laat dit dan even weten in de comments, dan schrijf ik daar ook nog een kort stukje over.

Dat moest ik even kwijt. Ik zal deze week nog proberen komen met een artikeltje over hoe je zoekmachine optimalisatie in je hele communicatie traject moet meenemen. Dit aan de hand van de inkopper van Ruben die dat deze week gedaan heeft met Usability. Ik ben gelukkig niet de enige die hier zo over denkt, mijn freelance copywriter heeft al eerder een rant geschreven over ‘creatieve communicatie‘.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

7 reacties op “Korte rant over creatieve communicatie”

 1. Roy avatar

  Dat is mijn hele punt. Bedrijven die van alles doen wat niet hun core is. Ik heb onderhand zoveel klanten meegemaakt die nog steeds denken dat het web niets is. Dan bekijk je hun website (van ws. 5 à 10K) en dan weet je direct al dat ze met die website echt nooit wat kunnen bereiken.

  Dat ding slaat dan de plank echt op alle fronten mis, en dat allemaal om dat ze dachten dat ze iemand hadden die er wel verstand van had.

 2. Sint avatar

  Dit soort reclamebureaus kun je beter niet vragen om een nieuwe onderscheidende merknaam voor je bedrijf of product te bedenken 😉

  Dit soort verschijnselen zijn een duidelijk voorbeeld van professionals die teveel tegelijk willen. Een totaalpartner voor alle externe communicatie is ideaal, maar als deze niet op alle vlakken uitblinkt, is het soms beter om bepaalde aspecten te (laten) uitbesteden.

 3. SEO Handleiding avatar

  precies Ieder z’n ding, en laten we dat nou gewoon zo houden er bestaan geen superman figuren.

 4. David avatar
 5. Laurens avatar

  Zo’n checklist kan wel interessant zijn Roy, Er zweven ook wel een paar op internet trouwens.

  Dit artikel van afgelopen week ging hier ook nog even op in: http://www.admanager.nl/mail/column/100/COLUMN_Its_whats_inside_that_counts/

  Ik denk dat ik hier ook maar eens wat woorden aan vuil moet maken 🙂

 6. Jorik avatar

  Helemaal mee eens, er is momenteel weinig waar aan een klant kan zien of hij waar voor zijn geld krijgt.
  Het punt is denk ik niet zozeer dat mensen zeggen dat ze ‘creative communicatie’ aanbieden, maar meer dat iedereen tegenwoordig roept professionele websites te maken. Vooral op het gebied van websites laten vaak ook de van oudsher (drukwerk) ‘reclamebureaus’ een steek vallen.

  Ik heb toevallig zelf een maand geleden een dergelijk lijstje gemaakt: Verbeter uw website in 5 stappen.

  Maar een ‘beoordeel uw reclame/webdesign bedrijf’ is ook geen verkeerd lijstje 🙂

 7. Kay avatar
  Kay

  Leuk artikel 😀 thanks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.