SEO Myth Debunking vrijdag

Home / SEO Myth Debunking vrijdag

2. SEO-experts

… Bovendien veranderen zoekmachinealgoritmes regelmatig, met als gevolg dat SEO ook constant verandert, waardoor zelfs professionals op het gebied van SEO er af en toe naast kunnen zitten. Daarnaast zijn er veel oplichters die doen alsof ze SEO-expert zijn, waarschuwt Roggio. Bedenk ook dat, hoewel het verkeer via zoekmachines belangrijk zo niet vitaal is voor uw onderneming, het in het algemeen niet de best converterende traffic is. Succesvolle e-commerce bedrijven weten de beste traffic via virale of mond-tot-mond marketing (social media) en affiliatesprogramma’s te genereren.

via twinklemagazine.nl

Wat een onzin.

Media_httpuploadschap_ewfdy

Meteen maar even degelijk stukje bewijs, afgezien van het feit dat ik van wc-eend niet eens wc-eend hoef te adviseren, is dit echt een belachelijk kort door de bocht artikel, dat op veel punten er niet eens naast zit, maar gewoon bij lange na niet duidelijk genoeg is.

Natuurlijk verdient Amazon meer op haar brand dan met search (nouja, de kans is groot) maar 90% van de shops heeft search wel zo hard nodig dat ze wel de nodige aandacht, tijd en geld hieraan moeten spenderen, al is het maar bij de selectie van je e-commerce platform.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

5 reacties op “SEO Myth Debunking vrijdag”

 1. Roy Huiskes avatar
  Roy Huiskes

  Ow en meteen een goede toevoeging met een onderzoek van GroupM. Dankje @edwords http://groupmsearch.com/research

 2. Patrick Mulder avatar
  Patrick Mulder

  mooi artikel!

 3. SabinedeVos avatar
  SabinedeVos

  Mijn best converterende bezoek (N= heel veel) komt, na direct, uit search. En search is dan 50+% van bezoek). Search is 150% beter converterend dan welke affiliate dan ook. Laat staan virale marketing of social media. Laat mij cijfers zien van iemand die beter converteert op twitter bezoek dan op google bezoek. Maar ik zou genoegen nemen met iemand die mij uberhaupt conversie kan tonen op twitter bezoek. Maar misschien zit ik in de verkeerde vertical, dat kan.

 4. Reind avatar
  Reind

  Toch zit er ook een kern van waarheid in het artikel en dan met name het feit dat iedereen zichzelf vandaag de dag maar SEO expert schijnt te noemen. Een goede SEO expert is zijn geld absoluut waard, helaas zijn er echter meer slechte dan goede SEO experts ;-)Naar mijn mening heeft SEO optimalisatie ook pas zin als je echt wat te melden/bieden hebt. Bij veel bedrijven schort het daar namelijk al aan en dan is SEO optimalisatie weggegooid geld. SEO optimalisatie is het puntje op de i… wel een belangrijk puntje maar zonder het streepje eronder niets meer dan dat 😉

 5. Roy Huiskes avatar
  Roy Huiskes

  Ik heb geen idee wie ‘zoekmachine optimalisatie’ is, maar die comment heeft het niet gehaald. Commentspam is toch ook wel van vroeger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.