SEO Tools: MSN Adlabs

Home / SEO Tools: MSN Adlabs

Met een beetje surfen op de sites van MSN, MSN Adcenter en Live.com kwam ik terecht op het Adlab van MSN. In het Adlab staat een serie tools die erg handig zijn bij je keyword onderzoek.

Een van de tools is een voorspelling van de intentie van de zoekopdracht of website. (gebaseerd op basis van de conversie van het verleden neem ik aan voor het gemak). Erg leuk detail is dat de kans dat ‘zoekmachine optimalisatie’ een commerciële zoekopdracht is maar 27% is, ‘online marketing’ daarentegen is 38%.

Ik behandel nu alleen even in het kort de Pay Per Click tools, maar ik vind

 • Context-Based Acronym Resolution
  Acronymen en afkortingen gebaseerd op gerelateerde zoektermen.
 • Keyword Group Detection
  Op basis van een zoekwoord of zoekterm een hele groep presenteren.
 • Keyword Mutation Detection
  Typfouten, alternatieve spelling en spellingsfouten van het zelfde keyword weergeven.
 • Search Funnels
  Analyseer en visualiseer zoektermen van de gebruiker in funnel vorm.
 • Search Result Clustering
  Het maken van een cluster op basis van een set documenten, zoals zoek resultaten in semantisch gerelateerde groepen. Klinkt moeilijk, is erg handig
 • Forecasting Search Volume Seasonality
  Voorspel het aantal zoekopdrachten per seizoen

Als met al best een aantal leuke tools en omdat MSN al tijdje erg goed bezig is met API’s hoop ik maar dat ze hier ook snel een API voor maken, zodat PPC weer stukje gebruiksvriendelijker word (of beter, gemakkelijker voor de SEO).

Wat ik me alleen nog afvraag is waarom ik hier nog niet veel over gelezen heb in de blogosphere, of heb ik gewoon iets heel erg gemist?

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

24 reacties op “SEO Tools: MSN Adlabs”

 1. Roy avatar

  Haha, misschien is het dat ook wel 🙂

 2. Joost de Valk avatar

  Je moet gewoon ophouden met wegklikken als er MSN staat Roy, dat kan niet meer 😛

 3. Marcel Wagemeesters | J8 Zoekmachine Marketing avatar

  Ik hed me er tot op heden ook nog niet in verdiept, maar nu ik dit zie is het toch wel de moeite waard om even in te duiken! Er zitten een aantal zeer interessante tools bij.

 4. Deejay avatar
  Deejay

  hoeveel procent heeft msn ook alweer van de markt ?

 5. Joost de Valk avatar

  dat maakt bij dit soort tools toch niet uit? 🙂

 6. Roy avatar

  Deejay, hoeveel is 5% van 10 miljoen mensen? en van 100 miljoen mensen. Het aandeel kan klein zijn als je er de juiste niche mee pakt en zodoende je ‘critical mass’ kan halen om dit uit te breiden zou ik het zeker niet laten.

  Daarbij, waarom zou je alles op 1 paard wedden en die 5% gewoon laten liggen, ik denk dat je baas blij is met 5% meer omzet, gewoon erbij.

 7. Deejay avatar
  Deejay

  dat vraag ik me af, de ouverture tools geven toch ook geen resultaten uit het google zoeknetwerk ? msn lijkt mij ook niet, is wel mogelijk natuurlijk (via google api)… maar ik denk het niet, een acronym of een funnel gebaseerd op zoektermen uit msn kan hele andere resultaten geven dan eentje uit google lijkt mij ?

 8. Joost de Valk avatar

  true, maar het gaat toch juist om dit soort tools te gebruiken om in de breedte keywords te vinden? Afhankelijkheid van 1 bron voor je keywords is nooit goed.

 9. Deejay avatar
  Deejay

  heel simpel gedacht lijkt mij het onzinnig om keywords in je site te zetten om hoger bij msn te komen; couldn’t care less 🙂 misschien als je tonnen te investeren hebt idd, kan die 5% marktaandeel (of zoiets) interessant zijn, maar anders besteed ik mijn tijd liever aan die grote hap marktaandeel van google, dat geeft al uitdagingen genoeg.

  indien later het marktaandeel van google zou teruglopen, kan je altijd nog meer aandacht aan de overige zoekmachines besteden.

  voor professionele zmo’ers kan ik me wel voorstellen dat jullie hier aandacht aan moeten besteden.

  maar dan nog, dan zou ik liever die klant het advies geven dat gedeelte van de markt (maw wat er overblijft na google) te bewerken met textads via overture & msn.

  of is dit een simpele gedachte ??

 10. Joost de Valk avatar

  hehe je hebt nog een hoop te leren ja 🙂

 11. Deejay avatar
  Deejay

  hehe, gelukkig ben ik mn eigen baas en kan ik deze beslissingen zelf maken.

  wat hebben jullie trouwens veel tijd bij one-to-market om te criticasten en jullie comments bij te houden 🙂

  ik zie nog steeds het voordeel niet hoor 🙂 daarbij komt dat als ik goed gepositioneerd staat in de google index, sta ik vrijwel altijd hoger in de msn index. dit kan ik herleiden tot: postioneer jezelf voor google, dan komt het wel goed met de rest.

  laat mij maar lekker naief blijven, ik vind msn echt een inferieure zoekmachine….

  doei dj

 12. Joost de Valk avatar

  “wat hebben jullie trouwens veel tijd bij one-to-market om te criticasten en jullie comments bij te houden”

  laten we nou allebei thuis zitten 😛

 13. Deejay avatar
  Deejay

  thuiswerkers worden toch betaald :lol

 14. Deejay avatar
  Deejay

  ow ik zie het al, jullie werken part-time voor one-to-market

  cool 🙂

 15. Joost de Valk avatar

  Nouja, 38 uur is niet bepaald part-time te noemen 😛

 16. Deejay avatar
  Deejay

  ok, nou met de status en bijbehorende traffic die je dadelijk hebt als criticaster kan je dadelijk wellicht makkelijk een eigen bedrijf beginnen 🙂 tijdens werkuren vergaard social capital 🙂 da’s dubbel verdienen 🙂

  vraagje, heb je nooit het gevoel dat je niet “native” overkomt in die Engelstalige artikelen ?? daar ben ik altijd bang voor als ik in het Engels copywrite.

 17. Joost de Valk avatar

  hehe ik denk dat het ook andersom werkt, de “status” die jij noemt straalt ook af op onze werkgever…

  en nee, ik heb niet het gevoel dat ik verkeerd overkom. Hoewel ik het respecteer dat Roy in het engels blogt wil ik een groter publiek bereiken EN heb ik vele Amerikaanse en Engelse vrienden die mijn blog willen lezen, vandaar de keus voor Engels. Nederlands is eigenlijk ook een te klein taalgebied voor leuke SEO.

 18. Deejay avatar
  Deejay

  mee eens idd, je werkgever profiteert er ook van.

  Nederlands is eigenlijk ook een te klein taalgebied voor leuke SEO.

  Mee eens idd, Nederland is idd te klein, Engels is ook leuker en spannender omdat je idd een groter publiek aan kan spreken.

  Misschien ben jij zo goed in Engels dat je native overkomt 🙂 Ik kon enkele Nederlandse copywriters (myself not included, omdat ik er geeneen ben) die hun Engelse werk altijd lieten controleren door een native Engels sprekende…. omdat zij dezelfde angst hadden als ik 🙂

  Chapter42 bedient de long-tail van criticasters in het Nederlands sprekende gebied 🙂 Erg nodig en nuttig en vertrouwd.

  Zo, nu ga ik ermee ophouden, het lijkt wel alsof ik niets te doen heb 🙂

  greetzzz

 19. Joost de Valk avatar

  Ach aan de commenters hier is te zien hoe klein dit wereldje in .nl is 🙂

 20. Roy avatar

  Inderdaad als je goed in Google staat, dan is de kans dat je goed in MSN en Yahoo staat ook vrij groot aanwezig! dat ben ik wel helemaal met je eens.

  Over het feit dat MSN een inferieure zoekmachine is, dat valt nog te bezien, de resultaten van Live en Yahoo zijn helemaal niet gek te noemen, alleen beseft 95% van Nederland dit nog niet.

  Ik blog inderdaad in het Nederlands omdat ik bewust over zoekmachine marketing wil praten in Nederland en weinig Engelse vrienden heb 😛 Het (leren) schrijven voor een blog is een van de doelstellingen van mijn blog, en het leek mij verstandig niet in zeven sloten tegelijk te lopen.

 21. Deejay avatar
  Deejay

  hoho, over yahoo hoor je me niet 🙂

  ik vind chapter42 echt top, lekker eenvoudig qua design, daardoor reuze toegankelijk en goede content…

  ga zo door…. dan komen er vanzelf meer mensen op

 22. André avatar
  André

  @Joost: klein wereldje in .nl? Hoe kom je daarbij, we zijn met ons wereldje wel het beste vindbaar 😛

 23. Roy avatar

  @deejay: dankje, dat is fijn om te horen 🙂

  @André: Misschien moest er hier maar eens een SEO borrel gehouden worden. (lees: ordinair zuipen) en beetje slap lullen over van alles en nog wat 😉

 24. monchito avatar

  hoorde ik daar ‘zuipen’? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.