chapter42 | Logo

Zoekmachinespam door de Hostingman

De Hostingman wil graag gevonden worden door zoekmachines. Dit is dan ook duidelijk te merken op zijn homepage: www.dehostingman.nl (nofollow uiteraard, om linklove te voorkomen). De pagina is verdacht lang. Als we CTRL + A doen, (alles selecteren) dan zien we ook waarom. De hostingman gebruikt witte tekst op een witte achtergrond. -UPDATE- 25 November

De Hostingman wil graag gevonden worden door zoekmachines. Dit is dan ook duidelijk te merken op zijn homepage: www.dehostingman.nl (nofollow uiteraard, om linklove te voorkomen). De pagina is verdacht lang. Als we CTRL + A doen, (alles selecteren) dan zien we ook waarom. De hostingman gebruikt witte tekst op een witte achtergrond.

-UPDATE- 25 November 2007: Het ziet er naar uit dat de hostingman het op de legale wijze heeft opgepakt.

Dit heeft hij bij een aantal pagina’s gedaan, waaronder webdesign, webhosting, pop3 en nog wat meuk. Dat die beste hostingman spamt vind ik nog niet eens zo erg, dat Google en andere zoekmachines dit in Nederland nog steeds toestaan, dat is vele malen ernstiger. Het algoritme van Google is op andere talen dan Engels dan ook zwaar achtergesteld.

  • @ postman

    Ja, gelukkig leren mensen ook van hun fouten. En gelukkig is Google best vergevingsgezind en kun je zelfs in erge gevallen nog een reinclusion request aanvragen.
  • Ziet er weer gewoon uit. Enkel een blik in de broncode deed mijn lachspieren werken ....
  • inderdaad de paginas zien er weer normaal uit
  • Inderdaad, dergelijke techniek was 4 jaar terug in. Maar goed, de pagina oogt een beetje amateuristisch, dus het zal wel een bedrijf zijn van iemand die 'dat erbij doet'.
  • zo te zien heeft de hostingman deze topic gelezen, pagina's zien er nu redelijk normaal uit !.
  • Hij heeft wel meer dingen gedaan, zoals Wabbie.nl.
    Hij valt zelf door de mand!
  • Ja er zijn vele manieren om je website vol te spammen wat ook veel mensen doen is het vol blaffen van de tag als ze een klein IFRAME gebruiken op hun website.

    Ach ja op de zoekterm hosting doen een aantal conculegas dat maar Google doet er niks aan!
  • Wel, ie zit er nog steeds in.
    Ook heeft de nofollow zen werk alvast niet gedaan voor Yahoo. Deze site duikt nl als 1e op als link.

    Idd is het niet om aan te zien dat Google totaal niets doet aan de spam in de Nederlandstalige resultaten.

    Er zou moeten geijverd worden voor een combinatie van Vlaamse en Nederlandse zoekresultaten. Samen is de markt groter en wordt er misschien iets sneller aandacht aan gegeven door wereldspelers. Nu heb je de Vlaamse(zal ik maar zeggen) markt die genegeerd wordt en de Nederlandse die bijna genegeerd wordt
    En tja, NL of VL, je hoeft geen uren te rijden om elkaar tegen te komen.
  • Roy
    Hmm, leuk om op onderzoek uit te gaan bart. Het lijkt er inderdaad op dat deze gewoon helemaal verdwenen is.
  • Bart Manders
    Ik zag gisteren dat Autotrack ook uit Google geknikkerd is? Zijn er nog andere grote sites aangepakt de laatste tijd, of is Google weer grote schoonmaak aan het houden?
  • www.ipxl.nl is inmiddels ook weer redelijk up to date mbt compatibility met firefox en opera 9.

    en Roy; idd je wordt erop afgerekend, je krijgt maar 1 kans bij de firefox community :-) (logisch trouwens)

    overigens werken die tactieken prima idd, vroeger ook wel gedaan maar op een gegeven moment toch besloten dat het leuker en sportiever is om het gewoon op de white hat methode te proberen.

    Uiteindelijk is de voldoening dan ook groter als het lukt.

    Deejay (voorheen Dirk-Jan de Groot)
  • Ja ik sta er ook van te kijken dat dit nog werkt. Dacht dat dit soort taktieken al een heel tijdje uitgebannen waren...
  • Hehe, idd...niet normaal. En dat het nog werkt ook, denk dat ik ook eens zo ga spammen :)
  • Is dit bijzonder? Je zou voor de grap www.gsm.nl ff moeten bekijken. Kijk maar wat die allemaal in die frame-pagina proppen.

    Zo kom je dus bovenaan op 'gsm' in google.
  • Hehe, ik kwam zijn vorige website een tijdje geleden ook al in msn tegen:
    www (dot) hostingextreme (dot) nl , precies dezelfde spam (keyword stuffing). Daar heeft ie het overigens al weggehaald, waarschijnlijk heeft "report knop" geholpen :P
    Ken de eigenaar ook wel van webhostingtalk, niet echt een hoogvlieger...
  • Roy
    hehe too bad, het firefox kwaad is al geschied :)
    maar goed, bedankt voor je toevoeging Dirk-jan.

    Inderdaad, de methode is erg oud, maar zoals je ziet werkt het nog steeds een beetje, ook hidden layers is niet heel erg moeilijk, maar er zijn nog steeds veel betere methodes die ook beter werken. Hoewel hidden layers wel werken.
  • kijk alleen niet in firefox of opera merk ik net, lol, mooi projectje voor binnenkort
  • Dit is wel een erg simpele black-hat seo methode. De meeste, iets gevorderde, blackhatters hebben mooiere javascript methodes die hidden layers verbergen op een zodanige manier dat de algoritmes van google er grote moeite mee hebben.

    Een betere white hat methode is gewoon valid xhtml 1.1 gebruiken, css en tableless coderen en een beetje tweaken met keyword density.

    Een beetje inbound pagerank wil ook weleens helpen.

    Ik denk echter niet dat "de hostingman" daar kaas van gegeten heeft. Kijk dan eens op www.ipxl.nl voor hosting :-)
  • Roy
    Ik vraag het me eerlijk gezegd af, maar we zullen zien. het zou mooi zijn als de spam in nederland net zo werd aangepakt als in de Engelse taalgebieden, maar volgens mij is Google hier vooral druk met veel Adwords...
  • Leuk om deze website de komende tijd in de gaten te houden... Op dit ogenblik zijn er 38 pagina's van hem in google te vinden, maar de cache is minstens 2 weken oud (soms zelf nog van augustus)... Iets zegt me dat volgende week dat aantal van 38 minder is geworden... :-)
blog comments powered by Disqus

Creative Commons License

chapter42 2010. Sommige rechten voorbehouden
Dit blog werkt op Wordpress