[Review] Finest Fifty ecommerce

Home / [Review] Finest Fifty ecommerce

Jungle Minds heeft sinds 1 februari weer een nieuwe editie van haar jaarlijkse serie Finest Fifty ecommerce winkels uitgebracht. Via BBP, welke ook de Search Engine Strategies Amsterdam (waar ik overigen ook dit jaar weer in een panel zit) organiseert, werd ik gevraagd of ik een recensie-exemplaar wilde ontvangen. Deze boeken staan al jaren op mijn wishlist, maar ik ben nog nooit echt zo overgehaald geweest dat ik deze daadwerkelijk gekocht heb. Nu ik het recensie-exemplaar heb ontvangen ,moet ik toch wel zeggen dat dit een gemis is eerlijk gezegd . In het boekje staan 50 korte en leuke cases uitgelegd met hoe en waarom en wat het effect was. Tenminste in veel gevallen. Natuurlijk kan, mag of wil niet iedereen de exacte cijfers of resultaten delen.

Over het boek: Op de linkerzijde van een opengeslagen pagina staat een afbeelding van de creatie, aan de rechterkant staat in 2 of 3 kolommmen en ongeveer 200 à 300 woorden uitgelegd hoe, wat en waarom. Daarnaast is zo goed als altijd een lijst je aandachtspunten toegevoegd. Het boek is dan ook toegespitst op 5 onderdelen. te noemen:

  1. Persoonlijke relevantie
  2. Samen winkelen (social shopping)
  3. Gelijkwaardige dialoog: steeds meer interactie
  4. Opkomst van digitale identiteiten
  5. Testen om je site/shop te blijven verbeteren

Wat mij positief opviel, is dat het niet alleen eigen cases zijn. Op de een of andere manier heerst er bij mij toch altijd een zeker wantrouwen over de daadwerkelijke objectiviteit van de cases. Aan de andere kant weet ik natuurlijk wel dat dit ook niet altijd even objectief is, maar toch geeft het wel erg leuke verzameling ideeën, welke je kunt uitproberen, overdenken of direct implementeren. En dat is eigenlijk ook waar het boek het meest geschikt voor is. Een kijkje in de keuken van allerlei shops en sites met een beweegreden, uitvoering en het resultaat.

Waar blijft die kritische noot? Natuurlijk is die er ook wel. Sommige cases hadden best wat beter uitgediept kunnen worden, of bijvoorbeeld een verwijzing naar waar er meer informatie over een bepaalde methode, strategie of uitvoering te vinden is. Zo ook de creditaties die bureaus ontvangen. Doordat een aantal bureaus zelf hun case ingediend hebben, hebben ze deze op slimme wijze geschreven door hun eigen naam te blijven gebruiken. Punten voor de marketeers en eerlijk gezegd vind ik dat ook niet zo raar. Sterker nog, ik vind het wel jammer dat in sommige gevallen de bedenkers of uitvoerders van de creatie er helemaal niet bij staan. Dit lijkt me een prima toevoeging in het erg handige lijstje met aandachtspunten / best practices op elke bladzijde.

Je kunt het boek bestellen bij Jungle Minds op de website: Finest Fifty 2010

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.