Betalen voor links op digg.com

Op nu.nl stond vandaag een artikel over dat er een nieuwe site is die users betaalt voor hun Digg actie. Toevallig heeft Rand Fishkin vandaag een heel stuk geschreven over hoe om te gaan met Digg.

In het kort komt het hierop neer: spammen heeft geen zin, dat levert alleen maar traffic op en geen links, conversie of branding. Verstandiger is het om met een goed artikel op Digg te komen zodat je naam blijft hangen en er over je geschreven wordt.

Betalen voor hoge positie op linksite
AMSTERDAM – De website User/Submitter is een handeltje begonnen in stemmen op bijdragen op de populaire linksite Digg. Bezoekers van Digg kunnen ingezonden links een hogere positie op de homepage bezorgen door er op te stemmen.

User/Submitter betaalt Digg-gebruikers vijftig dollarcent voor elke vijf stemmen. Belanghebbenden die een link een prominente plek op Digg willen bezorgen, betalen daarvoor twintig dollar, plus een dollar voor iedere stem die op de link wordt uitgebracht. Digg trekt miljoenen bezoekers per maand.

Digg kondigde onlangs aan om de manier waarop de stemmen geteld worden, te gaan aanpassen. Op dit moment hebben de stemmen van een beperkte groep vaste bezoekers een veel groter gewicht dan dat van andere Digg-leden. Daartegen ontstond de laatste tijd protest.

Reacties

  1. zegt

    Onlangs kwam ik ook bij Digg de reactie tegen van een jongen wiens artikel op de voorpagina van Digg was terecht gekomen. Normaal haalde hij een doorklike rate van bijna 5% en na zijn publicatie op Digg daalde dat naar 0,0001% Dus direct proftijt uit een hoge Digg ranking is er niet echt te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *