Online Reputation Management: veel gelul, weinig wol.

Home / Online Reputation Management: veel gelul, weinig wol.

Ik word helemaal simpel van iedereen die de hele dag praat over SERM, ORM. Niet lullen, maar poetsen. Kan dit onderwerp in het rijtje: Second Life, Twitter als marketingtool, Myspace en Mahalo? Als je er zoveel mee doet, doe het dan in plaats van de hele dag erover schrijven. Alsjeblieft?

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

24 reacties op “Online Reputation Management: veel gelul, weinig wol.”

 1. Roy avatar

  Ja. Ik word echt helemaal gaar van het bloggen om een naam te maken met artikelen bijna helemaal ordinair geherkauwd worden.
  Mensen die continue aan zelfbevlekking doen alleen om hun naam te kenbaar te maken (en ja, daarom blog ik ook, en dit geldt natuurlijk niet specifiek voor jou.)

  Meld het als je wat nieuws te melden hebt, er een mening over hebt die er toe doet, dat is wat bloggen zou moeten zijn in de oorsprong naar mijn idee.

  Het elkaar nalopen als een kip zonder kop om de boot maar niet te missen daar ben ik niet zo van. Tenminste dat gevoel bekruipt me soms als ik nu marketingfacts of dutchcowboys lees.

  Ik snap best dat iemand op MF wil zeggen dat ze een top 100 gevonden hebben van Social Sites, maar of hij de aangewezen persoon is om daarover te bloggen op een professioneel weblog zonder inhoudelijk volledig op de hoogte te zijn, dat durf ik wel openlijk te betwijfelen. Verder zie ik mensen die continue naar zichzelf linken (wat helemaal niet erg is als je keertje doet, doe ik ook) maar ook nog hun klanten hierbij betrekken. In mijn ogen is dat ook een stap te ver, maar misschien ben ik hier de enige in.

  Frankwatching pakt dit imho een stuk beter op, de kwaliteit is daar altijd erg hoog en de relevantie is vaak erg goed.

 2. Roy avatar

  Ik ga nu een meeting in met een klant over SERM 😉 dus even geen reacties van mij.

 3. André Scholten avatar
  André Scholten

  Dus mensen die over SEO schrijven moeten daar ook mee stoppen en bezig gaan met SEO uitvoeren?

  Beetje zure post. Volgens mij erger je je aan de huidige blogosfeer? 2 dagen geleden werd je ook al simpel van bloggers die hun kennis etaleerden? Maar is dat niet wat bloggers juist moeten doen? Anders worden de blogs redelijk oninteressant.

 4. Joost de Valk avatar

  @Andre: ik kan me wel beetje vinden in Roy… Als je niet met iedere post waarde kan toevoegen aan je vorige post of posts van anderen, waar doe je het dan voor?

 5. Peter van der Graaf avatar
  Peter van der Graaf

  Ik ben het er geheel mee eens. Beetje uitgemolken oude koe, die weer uit de sloot wordt gehaald. Online reputatiemanagement is leuk, maar een echte hype hoort het nu niet meer te zijn. Mocht het dat toch wel worden, dan zegt dat voornamelijk iets over het kuddegedrag van de Nederlandse marketeers en dan zijn het allemaal zelf koeien.

 6. monchito avatar

  @Peter: eens en lol 🙂

 7. André Scholten avatar
  André Scholten

  @Joost: oke mee eens, maar dan kun je veel blogs op 1 hoop gooien. Ze schrijven allemaal redelijk hetzelfde maar dan vanuit een ander perspectief. Er zijn maar enkele blogs die weten te verassen met nieuwe kennis.

  Juist die verschillende perspectieven vind ik interessant omdat die tezamen een goed beeld over een onderwerp geven. Ook is het herhalen van een onderwerp na een bepaalde periode interessant aangezien bepaalde kennis wel eens wegzakt.

 8. Joost de Valk avatar

  @Andre: “na een bepaalde periode”. Ik stel voor dat we die periode bij deze op 7 maanden zetten ipv 7 dagen.

 9. André Scholten avatar
  André Scholten

  @Peter: wie zegt dan dat het nog een hype is, bij het zoveelste artikel over Google wordt ook niet gezegd: die hype is nu wel voorbij. Wellicht zouden ORM/SERM artikelen niet meer als hype gezien moeten worden.

  @Roy: duidelijk, en mee eens. Kwaliteit zou altijd boven kwantiteit moeten gaan. De BBQ-Facts site heeft dit duidelijk naar boven gebracht.

 10. monchito avatar

  En nu weer aan het werk! 🙂

 11. Joost de Valk avatar

  wie zegt dan dat het nog een hype is, bij het zoveelste artikel over Google wordt ook niet gezegd: die hype is nu wel voorbij. Wellicht zouden ORM/SERM artikelen niet meer als hype gezien moeten worden.

  Ehm, Google heeft wel iedere keer iets nieuws te melden, dat geldt hier echt al lang niet meer 😛

 12. Arjan Eising avatar
  Arjan Eising

  Wel lekker bezig daar bij OTM zo te zien :p

  Maar goed, als je dus als blog een echte unieke content hebt: nieuwe informatie en meningen waarmee je gebruikers informeert en probeert te overtuigen, is het dan ook noodzakelijk om minstens elke week o.i.d. een blogpost te schrijven? Oftewel: moet de frequentie blogpost even hoog zijn als die je hebt met een prullariablog?

  Wat ik zelf merk is dat op echt originele artikelen op mijn weblog veel meer gereageerd wordt dan op andere items, en dat is naar mijn mening toch wel een betere manier om je eigen ik te promoten, nietwaar?

  Maar is het overigens ook niet handig als er wel een van die prullariablogs zijn? Ik bedoel, die mensen lezen zelf de ‘goede’ blogs wel, en zullen er ook naar linken :p

 13. Jurgen avatar

  Oei, heb nog een leuk PSERM itempje in de pen. Zit echter een proef-op-de-som case bij, dus ik ben geëxcuseerd!

  Toch? 🙂

 14. Joost de Valk avatar

  Jurgen: we lezen ‘m kritisch 😛

 15. monchito avatar

  Lijkt me wel, maar je begrijpt wel dat er nu extra kritisch naar gekeken zal worden door je concullega’s 🙂

 16. Anke avatar
  Anke

  Ik ben echt zooo blij dat je ook zo lekker jezelf bent tegen je collega’s 😉 Tijd voor een ouderwets potje brommen en happen. Veel te lang geleden.

 17. Microdesign webdesign avatar
  Microdesign webdesign

  haha leuk article 😉 your right!

 18. Wim avatar
  Wim

  Goed gezegd roy!

 19. Aleksh avatar

  Hoe moet je anders je tijd besteden 🙂 ?

 20. Aleks avatar
  Aleks

  Je moet volgensmij alleen maar blij zijn dat er meer SEO’ers komen. Zoveel zijn er nog niet.

 21. Henri avatar

  @Zoekmachinepositie-verbeteren

  Je bedoelt dat er nog niet zoveel _goede_ SEO’ers zijn. Elke webmaster noemt zich tegenwoordig SEO’er 🙂

 22. André Scholten avatar
  André Scholten

  Tja, veel webbouwers denken dat ‘schone code’ al SEO is 😉

 23. Henri avatar

  @André, dat is natuurlijk wel het begin 🙂

 24. Roy avatar

  @Zoekmachinepositie-verbeteren

  Nieuwe SEO’s zijn geen probleem, maar dan wel graag met resultaten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.