[Review] Finest Fifty 2011

Home / [Review] Finest Fifty 2011

Ook dit jaar kreeg ik van Jungle Minds weer hun Finest Fifty toegestuurd en eerlijk is eerlijk hij ligt hier ook al weer een tijdje. Door beetje drukte had ik nog geen tijd gehad om het boek goed te lezen, maar dat is dan nu eindelijk gelukt.

Dit jaar is het thema ook weer e-commerce en draait het weer om de pijlers: reach attract convert en retain. De stappen in het koopproces. Overigens hebben we deze pijlers in mijn tijd bij Onetomarket teruggebracht naar drie stuks:Reach, Sell en Engage.

Het boek bevat, zoals je kunt raden 50 cases. Er zit dit keer van alles tussen, iPhone apps, iPad apps en elke case heeft nu een of twee duidelijk best practices. Zoals ik al opmerkte, vooral de verscheidenheid waarop men haar doelstellingen behaalt, via verschillende kanalen en media. Cases over Twitter, Facebook, Apps, maar ook e-mail marketing,  zoekmachine marketing en direct marketing worden niet overgeslagen.

Vorige keer had ik een opmerking over het feit dat er een hele summiere redactie over de ingestuurde cases was gegaan. Dat is dit jaar stukken beter en ik ben blij dat ze ook daadwerkelijk wat met de input gedaan hebben. Elke case is objectief geschreven en alles is in dezelfde stijl, wat het geheel stuk meer vertrouwen geeft.

Conclusie

Mijn conclusie is dan ook dat dit boekje toch weer de moeite van het bestellen waard is. Prima voor op het toilet en in de boekenkast. Het geeft je even een andere kijk en misschien wel een oplossing voor je probleem. Veel verschillende cases die de online marketeers van een webshop toch makkelijk kunnen inspireren tot betere cijfers.

Mocht je zelf een Finest Fifty willen bestellen kan dat natuurlijk op de site van Jungle Minds

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!

Eén reactie op “[Review] Finest Fifty 2011”

  1.  avatar
    Anoniem

    Cool, ik heb het boek besteld op http://www.leerwinkel.nl/boeken/overig/finest-fifty-e-commerce-2011/64069/, klant van mij, weer wat goeds teruggedaan 🙂 Leuke revieuw, had hem op je facebook gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.